• GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • LEVERING BINNEN 1-3 WERKDAGEN
  • VEILIG EN SNEL BETALEN
  • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • LEVERING BINNEN 1-3 WERKDAGEN
  • VEILIG EN SNEL BETALEN
Het verhaal van JOPEA

JOPEA

HET VERHAAL VAN

Door allemaal onze focus te verschuiven naar plantaardiger eten, kunnen we een verschil maken voor mens, dier en aarde. Met dat standpunt begon Joep, alias Jopie, met het produceren van plantaardige eiwitshakes. Want ook voor (kracht)sporters met een verhoogde eiwitbehoefte moet een plantaardig dieet mogelijk worden gemaakt. Met erwten (peas) als basis van de plantaardige eiwitshake beschikt het over een compleet aminozuurprofiel. Ideaal voor sporters. Ideaal voor JOPEA.

Voor Joep begon het avontuur vanuit de liefde voor sport. Naast voetbal, zijn nummer 1 sport, werden vele andere sporten beoefend. Bootcampen, hardlopen, fitness, hiken, calisthenics en ga zo maar door. Totdat een vervelende heupblessure zijn tol begon te eisen en Joep genoodzaakt was zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Een operatie mocht niet baten, maar het opende wel deuren andere sporten pijnvrij te gaan beoefenen. Na deze operatie kon het herstel beginnen, wat bleek een ontdekkingstocht naar bewegings- en trainingsleer. En nog belangrijker, de rol van voeding bij intensief sporten.

Om het herstel te bevorderen en de prestaties te verbeteren is, naast training en rust, een gezond voedingspatroon essentieel. ''Niet klakkeloos eiwitten toevoegen, maar eerst de basisbehoefte op orde brengen'', is het devies van Jopie (lees: JOPEA). Geen kilo vlees en een volle bak kwark per dag, maar een gevarieerd en plantaardiger dieet. Peulvruchten, bonen, noten, zaden en pitten zijn namelijk rijk aan eiwitten. Bovendien bevat een plantaardig voedingspatroon onwijs veel vitamines, mineralen en vezels met de nodige gezondheidsvoordelen als gevolg.

Maar wie hard sport kan uiteraard wat extra bouwstoffen gebruiken ter aanvulling op deze basisbehoeften. Sportspecifieke voeding, zo zou je het kunnen noemen. Daarom grijpen mensen heel gemakkelijk naar een extra stuk vlees. Begrijpelijk, maar zonder besef van de aspecten milieu en duurzaamheid. De vleesindustrie is namelijk belastender voor het milieu dan wanneer je kiest voor plantaardige alternatieven. De keuze voor vlees gaat namelijk gepaard met meer uitstoot, meer energieverbruik, meer verbruik van water en meer gebruik van landbouwgrond. En dan hebben we het nog niet eens gehad over dierenwelzijn.

Daarom koos Joep voor de productie van een plantaardige eiwitshake. Daarom koos Joep voor JOPEA. Want met plantaardige eiwitshakes maken wij het verschil. Voor mens, dier en aarde.

Met plantaardige eiwitshakes maken wij het verschil!

Waarom plantaardiger eten?

Plantaardig eten, het klinkt al gezond. Toch vinden we het moeilijk ons eraan toe te geven. We zijn opgegroeid met een AVG’tje (aardappelen, vlees en groenten) als gemiddelde avondmaaltijd. We weten niet beter. Toch kan het geen kwaad dat stukje vlees eens wat vaker te vervangen voor plantaardige alternatieven. Denk aan peulvruchten, bonen, noten, zaden en pitten. Maar waarom dan? Dat lichten we natuurlijk graag even toe in de drie onderstaande punten. Het is beter voor…

1. Mens
Plantaardig(er) eten is goed voor je gezondheid! Zo geeft het voedingscentrum aan dat je een lager risico hebt op hart- en vaatziekten bij een dieet met minder vlees en meer volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en plantaardige vleesvervangers.

Een plantaardig eetpatroon met groente, fruit, aardappelen, volkorenbrood, ontbijtgranen, peulvruchten en noten is boordevol vezels. En laat deze vezels, naast het lager risico op hart- en vaatziekten, meerdere gezondheidsvoordelen hebben. Het voedingscentrum meldt dat het risico op diabetes type 2 lager is alsmede het risico op kanker. Het bevordert een goede stoelgang en darmfunctie en het helpt bij gewichtsbeheersing.

2. Dier
Helaas gaat de productie van vlees en zuivel nog te vaak gepaard met dierenleed en slechte leefomstandigheden voor de dieren. De enorme vraag naar vlees heeft er mede voor gezorgd dat dieren fabrieksmatig worden gefokt, worden opgesloten, uitgebuit en vroegtijdig worden gedood. Door te kiezen voor een plantaardiger voedingspatroon neemt de vraag naar vlees af en krijgt de vleesindustrie ruimte om betere omstandigheden voor de dieren te creëren.

3. Aarde
Het huidige voedselsysteem is volgens het RIVM niet duurzaam. Vlees (voornamelijk rundvlees), maar ook zuivel vormen de grootste milieubelasting binnen ons voedselsysteem. Groente- en fruitgewassen die in Nederland worden geteeld, hebben juist een relatief lage milieubelasting. Volgens het RIVM is een verschuiving van dierlijke naar plantaardige voedselproducten het meest effectief voor bijna alle milieuaspecten om deze te verbeteren.

Door vaker te kiezen voor plantaardig, kies je voor mens, dier en aarde. Juist de drie aspecten waarvoor wij een verschil willen maken. Daarom kiezen wij voor plantaardig!