• GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • LEVERING BINNEN 1-3 WERKDAGEN
  • VEILIG EN SNEL BETALEN
  • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • LEVERING BINNEN 1-3 WERKDAGEN
  • VEILIG EN SNEL BETALEN
Over JOPEA
Over JOPEA
Over JOPEA
Let's Go

Door allemaal onze focus te verschuiven naar plantaardiger eten, kunnen we een verschil maken voor mens, dier en aarde. Met dat standpunt begon Joep, alias Jopie, met het produceren van plantaardige eiwitshakes. Want ook voor (kracht)sporters met een verhoogde eiwitbehoefte moet een plantaardig dieet mogelijk worden gemaakt. Met erwten (peas) als basis van de plantaardige eiwitshake beschikt het over een compleet aminozuurprofiel. Ideaal voor sporters. Ideaal voor JOPEA.

Voor Joep begon het avontuur vanuit de liefde voor sport. Naast voetbal, zijn nummer 1 sport, werden vele andere sporten beoefend. Bootcampen, hardlopen, fitness, hiken, calisthenics en ga zo maar door. Totdat een vervelende heupblessure zijn tol begon te eisen en Joep genoodzaakt was zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Een operatie mocht niet baten, maar het opende wel deuren andere sporten pijnvrij te gaan beoefenen. Na deze operatie kon het herstel beginnen, wat bleek een ontdekkingstocht naar bewegings- en trainingsleer. En nog belangrijker, de rol van voeding bij intensief sporten.

Om het herstel te bevorderen en de prestaties te verbeteren is, naast training en rust, een gezond voedingspatroon essentieel. ''Niet klakkeloos eiwitten toevoegen, maar eerst de basisbehoefte op orde brengen'', is het devies van Jopie (lees: JOPEA). Geen kilo vlees en een volle bak kwark per dag, maar een gevarieerd en plantaardiger dieet. Peulvruchten, bonen, noten, zaden en pitten zijn namelijk rijk aan eiwitten. Bovendien bevat een plantaardig voedingspatroon onwijs veel vitamines, mineralen en vezels met de nodige gezondheidsvoordelen als gevolg.

Maar wie hard sport kan uiteraard wat extra bouwstoffen gebruiken ter aanvulling op deze basisbehoeften. Sportspecifieke voeding, zo zou je het kunnen noemen. Daarom grijpen mensen heel gemakkelijk naar een extra stuk vlees. Begrijpelijk, maar zonder besef van de aspecten milieu en duurzaamheid. De vleesindustrie is namelijk belastender voor het milieu dan wanneer je kiest voor plantaardige alternatieven. De keuze voor vlees gaat namelijk gepaard met meer uitstoot, meer energieverbruik, meer verbruik van water en meer gebruik van landbouwgrond. En dan hebben we het nog niet eens gehad over dierenwelzijn.

Daarom koos Joep voor de productie van een plantaardige eiwitshake. Daarom koos Joep voor JOPEA. Want met plantaardige eiwitshakes maken wij het verschil. Voor mens, dier en aarde.